دانشگاه مجازی خواص آب نارنج - دانشگاه مجازی

نارنج به عنوان یکی از مرکبات همیشه در سفره های ایرانی حضور داشته است و خوب است بدانید که این میوه ی نارنجی رنگ چه خواص اعجاب انگیزی دارد که در ادامه این مطلب تک پزشک برای شما ارائه خواهد کرد.

نارنج، میوه ای برای همه چیز
نارنج سرشار از ویتامین ها و به خصوص ویتامین C است. آب نارنج خاصیت ضد عفونی کننده، کاهش ترشح صفرا، کنترل کننده فشار خون، درمان ترش کردن معده و از بین بردن تورم حلق و گلو را دارد.
استفاده از آب نارنج در تهیه غذا و سالاد علاوه بر اینکه باعث خوشمزه‌تر شدن و عطر ویژه نارنج به غذای شما می‌شود، ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی به همراه خواهد داشت. طب سنتی سابقه طولانی در استفاده از خواص نارنج، از میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج دارد.
همچنین بخوانید: خواص روغن پرتقال

مقدار مواد مغذی در نارنج
آنچه که در ادامه آمده است، مواد مغذی و معدنی موجود در ۱۰۰ گرم نارنج را نمایش می دهد که برای کسانی که از یک رژیم غذایی بخصوص پیروی می کنند می تواند بسیار مفید باشد.

انرژی

۳۷ تا ۶۶ کالری

پروتئین

۰٫۶ تا ۱ گرم

کربوهیدرات

۹٫۷ تا ۱۵٫۲ گرم

فیبر

۰٫۴ گرم

چربی

۰

قند

در درسترس نیست

سدیم

در درسترس نیست

خواص آب نارنج در طب سنتی
طبع نارنج سرد و خشک است و از همه قسمت‌های این گیاه (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود.
آب نارنج هم از میوه نارس و هم از میوه رسیده تهیه می‌شود و در برخی خواص درمانی آب نارنج نارس قویتر و موثر است.

مصرف آب نارنج به دفع سموم بدن کمک می‌کند و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است از خواص آب نارنج است.
از آب نارنج در طب سنتی برای خارج کردن خلط‌های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می‌شود.
آب نارنج همانند سایر میوه‌های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی سوءهاضمه،نفخ، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع کاربرد دارد.
آب نارنج حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است و یک ماده ضد سرطان طبیعی محسوب می‌شود.
از دیگر خواص آب نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای کنترل فشار خون بالا است. متخصصان طب سنتی مصرف نصف لیوان آب نارنج همراه با یک قاشق عسل بعد از خوردن غذا را برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می‌کنند.
آب نارنج دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و قرقره کردن آن به درمان تورم حلق و گلو کمک می‌کند.
از دیگر کاربردهای درمانی آب نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای درمان درد سینه، سرفه و سردردهای ناشی از گرمی است. به این منظور، آب نارنج تازه را با کمی نبات جوشانده و میل کنید.
آب نارنج یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست محسوب می‌شود و دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. شما می‌توانید، آب نارنج تازه را گرفته و معادل یک سوم حجم آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید. شستشوی پوست صورت با این ترکیب، پوست چهره را تقویت می‌کند.
آب نارنج همانند سایر خانواده مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
کمک به لاغری، کاهش وزن و درمان یبوست از دیگر خواص آب نارنج است. به این منظور آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در آب نارنج، باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.
مصرف آب نارنج در کاهش کلسترول بالای خون موثر است و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی، تحریک و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در رفع نارسایی‌ها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
از بین بردن پف کردگی زیر چشم
آب نارنج، در کاهش قند خون موثر است و از این رو به بیماران دیابتی توصیه می‌شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان مصرف کنند.
خوردن آب نارنج همراه غذا به جذب بهتر آهن غذا توسط سلول‌های بدن کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

مضرات آب نارنج
براساس اصول طب سنتی، همه مواد غذایی ترش برای اعصاب بدن مضر هستند، با این وجود در بین ترش مزه‌ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب‌ها می‌رساند. برخی از عوارض زیاده‌روی در مصرف آب نارنج عبارتند از:

زیاده‌روی در مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب شود. لازم است بدانید آب نارنج با کافئین واکنش می‌دهد و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد.
استفاده از آب نارنج در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می‌شود.
آب نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود.
آب نارنج ممکن است با دارو‌های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.

همچنین بخوانید: خواص پرتقال

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 630 views بار دسته بندی : خواص مواد غذایی میوه و گیاهان تاريخ : 10 دسامبر 2020 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها