افرادی که داری طبع گرم هستند و گرم مزاج هستند باید یک سری خوراکی مانند فلفل که باعث افزایش متابولیسم بدن می شود را مصرف نکنند و همچنین برای افراد دچار غلبه صفرا مصرف برخی مواد خوراکی مناسب نیست.در ادامه ی این مطلب از تک پزشک به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که چه خوراکی هایی برای افراد با مزاج گرم مناسب نیست.انواع مزاج از دید طب سنتیاز دیدگاه طب سنتی بدن افراد از اخلاط چهارگانه زیر تشکیل شده است:سوداصفرابلغمدمکه غلبه هر کدام از این اخلاط در بدن موجب بروز بیماری میشود.پرهیزات غذایی در غلبه خلط صفراافراد دچار غلبه گرمی و خشکی از مصرف بیش از حد موارد زیر به شدت اجتناب کنند:تخم مرغسیرپیازادویههای تند و تیزغذاهای چرب و شیرینبادمجانموزخربزهآناناسطالبیگردو،پسته، فندقنارگیلسیاه دانهشنبلیله ریزهخواری: (این که انسان مدام در حال غذا خوردن باشد مثل تخمه شکستن و خوردن تنقلات)از تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج گرم به ویژه گرم و خشک (مخصوصا در هوای گرم) هستند، پرهیز و در صورت ضرورت و نیاز حتما با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده شود.از دیدگاه طب جدید غذاهای ادویهدار، اثر گرمازایی غذا را افزایش داده و طولانی میکنند. مثلا غذاهای حاوی فلفل قرمز و خردل متابولیسم بدن را تا ۳۳ درصد بیشتر از غذاهای بدون ادویه افزایش میدهند.این افزایش گرما برای افراد دارای مزاج گرم و خشک مفید نیست.غذاهای مفید برای افراد دچار غلبه گرمی و خشکیمصرف موارد زیر هم برای این افراد می تواند بسیار مفید باشد:انواع مرکبات: گریپ فروت، لیمو ترش تازهعرق های گیاهی: عرق کاسنی و عرق شاهترهانار، رب انار، آب انارشاهتوتخیارسیبگلابیآلبالو، گیلاس آلوشفتالوگوجه سبززرشکهندوانهکدو خورشروغن زیتونسوپ جوپاچه گوسفند همراه با تعدادی آلو بخارا،سبزی ها: کاهو، اسفناج،بامیهبرگه هلو و زردآلومغز بادام خامبرنج سفید با روغن زیتونکدو حلوایینخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دوسر، نان جولواشک خانگی،ترنجبینتمر هندی آش جوبارهنگترشیهای طبیعیمغز فلوس همچنینهمچنین بخوانید: چگونه مزاج خود را بشناسیم؟