دانشگاه مجازی میوه های نفخ آور - دانشگاه مجازی

میوه های نفخ دارباد معده و آروغ زدن به دلیل بوجد آمدن نفخ در بدن ایجاد می شوند و تمام انسان ها این حالت ها را تجربه می کنند که یکی از دلایل اصلی آن می تواند نوع تغذیه آنها باشد.در ادامه ی این مطلب از تک پزشک برای شما مشخص خواهیم کرد که چه میوه ها و سبزیجاتی ممکن است سبب نفخ معده ی شما بشوند.میوه ها و سبزیجات نفاخمحققان می‌گویند که این علائم طبیعی که امروزه باعث خجالت انسان‌ها می‌شوند، به‌ علت بلعیدن هوا درحین غذا خوردن یا تجزیه مواد غذایی درحین فرآیندهای هضم شکل می‌گیرند.مصرف مقدار کمتری از مواد غذایی خاصی که نفخ ایجاد می‌کنند، می‌تواند نفخ و علائم ناشی از آن را کاهش بدهد. در ادامه این مطلب با سبزی‌ها و میوه‌های ایجادکننده نفخ آشنا می‌شویم.فیبر زیادلوبیا، نخود فرنگی و بیشتر میوه‌ها حاوی فیبر محلول هستند که به‌راحتی در آب حل می‌شود و حالت نرم و ژل‌مانندی در روده‌ها به خود می‌گیرد. فیبر محلول تجزیه نمی‌شود، مگر این‌که به روده بزرگ برسد.در روده ی بزرگ هم، هضم کردن فیبر به شکل‌گیری نفخ و گاز می تواند تولید کند. کاهش استفاده از این مواد غذایی و بعد اضافه کردن همان‌ها به‌صورت تدریجی به رژیم غذایی، می‌تواند قابلیت بدن برای هضم فیبر، بدون ایجاد نفخ و مشکلات ناشی از گاز معده را تقویت کند.همچنین بخوانید: روش جلوگیری از نفخسبزی های نشاسته داربدن نمی‌تواند سبزی‌های نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی و ذرت را به‌طور کامل هضم کند، چون آنزیم‌های مورد نیاز برای هضم آن‌ها عمدتا در بدن وجود ندارند یا به اندازه کافی نیستند.دقیقا در روده بزرگ است که ترکیبات باقی‌مانده از سیب‌زمینی و ذرت به‌واسطه باکتری‌ها هضم می‌شوند. این فرآیند هضم خاص، گازهایی از دی‌اکسید کربن،‌ هیدروژن و متان را ایجاد می‌کند که همگی درنهایت از طریق رکتوم از بدن خارج می‌شوند.افرادی که بیشتر از دیگران نفخ می‌کنند، معمولا با عدم تعادل در سطح دو نوع باکتری مواجه هستند که یکی از آن‌ها هیدروژن را تولید می‌کند و دیگری هم هیدروژن تولیدشده را از بین می‌برد.لوبیا و سبزی‌های حاوی رافینوز نفاخ استبیشتر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌هایی هستند که می‌توانند باعث شکل‌گیری گاز در دستگاه گوارش شوند، خصوصا آن دسته از مواد غذایی که قند پیچیده‌ای به‌نام رافینوز دارند.این قند در لوبیا، لوبیای پخته‌شده و عدس یافت می‌شود و در این منابع غذایی هم وجود دارد: ‌همچنین بخوانید: دلیل نفح صبحگاهی و درمان آنفروکتوزمواد غذایی حاوی قند فروکتوز نیز می‌توانند باعث شکل‌گیری نفخ و مشکلات ناشی از آن شوند. این قند در بیشتر میوه‌ها وجود دارد که بعضی از آن‌ها عبارت‌اند از:گلابیخرماکشمشانجیرآلوانگورآناناسسیبموزفروکتوز موجود در میوه‌های خشک‌شده مانند برگه‌ هلو و زردآلو هم می‌توانند نفخ ایجاد کنند. گیلاس، بلوبری، کیوی و آب‌میوه‌ها نیز می‌توانند حاوی فروکتوز باشند. به‌علاوه، پیاز و کنگر فرنگی هم دو سبزی نفخ‌ساز هستند که فروکتوز دارند.سوربیتولهلو، گلابی، سیب و آلو، حاوی قند سوربیتول هستند که نفخ‌ساز است. سوربیتول در مواد غذایی بدون قند و رژیمی نیز به‌عنوان یکی از ترکیبات افزودنی یافت می‌شود.این قند به‌طور کامل در روده کوچک هضم نمی‌شود و در ادامه به کولون می‌رود. زیاده‌روی در مصرف سوربیتول می‌تواند باعث نفخ شدید و دفع مدفوع آبکی شود.همچنین بخوانید: غذاهایی که باعث نفخ معده می شوند

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 379 views بار دسته بندی : تغذیه و تناسب اندام تاريخ : 13 ژانویه 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها